Poëzieworkshop   Walburga
Combinatie van een literaire wandeling door Zutphen en de eigen uitwerking hiervan in poëtische woorden.

Leidraad is de roman 'De onzichtbare steden ' van Italo Calvino, in combinatie met dichters en schrijvers over Zutphen.

In deze roman karakteriseert Marco Polo aan de Kublai Khan 55 steden die hij op zijn reizen bezocht en toont in zijn waarnemingen hoe alledaagse mensen hun alledaagse leven leiden. In elke stad wordt een ander aspect waargenomen en beschreven. Er wordt een beroep gedaan op de verbeeldingskracht van Khan om zich een beeld te vormen van de ruimte, tijd en het gebeuren in die stad. De gesprekken die tussen Marco Polo en Khan ontstaan getuigen van vragen die opgeroepen worden over hoop en wanhoop, over zichtbaarheid van doen en laten en over het onzichtbare, maar vermoede leven. Calvino beschrijft in korte, krachtige woorden hoe dat kan zijn.

 

Ochtendprogramma

Wij bezoeken de 'concrete' stad Zutphen, door Polo wellicht 'Walburga ' genoemd, omdat alle steden die hij beschreef een vrouwennaam hadden. Wij proberen ons voor te stellen hoe het leven in deze stad geweest is voor mensen die haar bewoonden.
Tijdens de wandeling worden op markante punten gedichten en romanfragmenten voorgedragen met betrekking tot deze plekken. Daarmee worden ze cultuurhistorisch verkend en toegelicht vanuit een persoonlijke gelaagdheid. Er wordt daarbij een beroep gedaan op je verbeeldingskracht, net als destijds binnen de relatie tussen Polo en Khan. Via hun teksten lopen naast Polo ook schrijvers met ons mee die een bijzondere band met Zutphen of het IJssellandschap hebben of hadden.
Onderweg worden opdrachten gegeven om je waarneming te scherpen, een eigen favoriete plek ter verbeelding te kiezen en hier een start te maken met eigen verwoording en tekstjes.

Tussen de middag

Lunch in de boerderijtuin van De Blauwe Kip

Middagprogramma

Uitwerking van de ochtendindrukken en nieuwe fantasie- en schrijfopdrachten. Deze hebben betrekking op jouw beleving van ruimte en tijd, en met de plek en personages die je 's ochtends koos als favoriet. Ter ondersteuning van de verbeelding en het schrijven kunnen drama en beeldende activiteiten ingezet worden.
Aan het eind van de middag dragen we elkaar onze teksten en gedichten voor.
Als herinnering aan deze poëtische dag wordt hiervan een bundeling digitaal toegezonden.

Deelname: minimaal 6, maximaal 12 deelnemers.
Prijs: €  50 p.p., inclusief lunch, koffie, thee.
Data: Open inschrijving:14 juni. Besloten groepen in overleg.
Tijd: 9.30 - 16.30 uur
Start in de stad. Naar De Blauwe Kip met eigen vervoer.
Literaire wandeling: .9.30 - 12:30 uur
Lunch: 13:00 - 13:45 uur
Middagprogramma: 14:00 - 16.30 uur

Poëzieworkshop   Buitenkunst

Combinatie van een bezoek aan een kunsttuin in het buitengebied van Zutphen en een  poŽtische uitwerking van wat je inspireerde.

Ochtendprogramma

Laat je verrassen en inspireren in een tuin vol  kunstige objecten, geplaatst in een bijzondere omgeving. Je kiest uiteindelijk voor een plek en vorm die je in het bijzonder uitdagen, fascineren en verwonderen en gaat in woord en beeld hiermee op een heel eigen manier mee aan de slag.

Tussen de middag

Lunch in de boerderijtuin van De Blauwe Kip

Middagprogramma

Uitwerking van de ochtendindrukken, waarbij nieuwe opdrachten worden gegeven. Verbeelding in schrijven kan gecombineerd worden met andere beeldende elementen.
Aan het eind van de middag dragen we elkaar ons eigen proza voor.
Als herinnering wordt hiervan een bundeling digitaal toegezonden.
Deelname:  minimaal 6, maximaal 12 deelnemers.
Prijs:  €  50 p.p., inclusief lunch, koffie, thee.
Data:  Open inschrijving:24 mei. Besloten groepen in overleg.
Tijd:  9.30-16.30 uur
In de driedaagse zijn opgenomen de workshops 'Walburga' en 'Buitenkunst' . We werken in de tuin en het atelier van de Blauwe Kip en doen inspiratie op tijdens een uitgebreide stadswandeling en een bezoek aan een kunsttuin in het buitengebied. Ervaringen opgedaan in de eerste twee dagen vormen het uitgangspunt voor de derde dag.

Deelname: minimaal 6, maximaal 12 deelnemers.
Prijs: €  140 p.p., inclusief lunch, koffie, thee.
Data: 22, 23 en 24 juni. Besloten groepen in overleg.
Tijd: 9.30-16.30 uur

De workshop geeft een feestelijk tintje aan een actief en kunstzinnig personeelsuitje met een beetje teambuilding, is heel geschikt voor familiedagen, voor jubilea en alternatieve verjaardagen, voor vrijgezellenfeestjes, en voor vriendengroepen die op deze manier samen een creatieve dag beleven.
Je kunt samen één groot schilderij gaan maken, maar ook individueel werken aan een later samen te voegen geheel in de vorm van een mozaïek of collage. Ervaring met schilderen is niet belangrijk om deel te kunnen nemen aan deze groepsactiviteit.

 

.
Je kunt foto's, teksten of bijzondere vormen van aandenken aan de bruid/bruidegom of de jarige meenemen en verwerken op het doek.
Er zijn voorbeelden ter inspiratie aanwezig.
Het werk kan uiteindelijk tentoongesteld worden op een volgende familiebijeenkomst, kan komen te hangen in een bedrijfsruimte of bijvoorbeeld aangeboden worden en toegelicht op de komende bruiloft.

 

Neem kleren mee die tegen een spatje kunnen.

Deelname: Besloten groepen. Minimaal  6, maximaal  15 deelnemers
Duur: Ongeveer drie uur
Tijd: in overleg.
Materiaal: Katoenen doek en acrylverf.
Werkruimte: Er kan zowel binnen, als buiten in de boerderijtuin geschilderd worden.
Prijs: Tot en met 9 deelnemers € 275,- voor de workshop, inclusief materialen en koffie, thee met  iets lekkers. Vanaf de tiende bezoeker Ä 25,- p.p. extra.
Storybags: Verhalentasjes voor (groot-)ouders van kleine kinderen.
'Kom lekker bij me zitten dan vertel ik je een mooi verhaal'. Om te vertellen en het luisteren aan te moedigen, wordt het verhaal door ons letterlijk ingepakt in een toepasselijk beschilderde tas, met een motief of vorm van het verhaal. Daarna gaan we de attributen maken, die er een rol in spelen. Deze komen samen met het verhaal in de tas. Zo ontstaat een extra-interactieve-dimensie tussen verteller en luisteraar, die de band tussen beiden versterkt. Fantasie en voorstellingsvermogen in beeld en taal worden gestimuleerd In de workshop worden voorbeelden van deze werkwijze gegeven. Aan het eind van de dag neemt de deelnemer een eigen verhalentas mee naar huis.

Een driedaagse voor kinderen van 12- 16 jaar, met een mix van beeldende vormen en filosofie. In de boerderijtuin met atelier gaan we drie dagen bezig met allerlei vormen van schilderen, creatief schrijven, boetseren, theatervormen en we werken met onverwachte voorwerpen en materialen. De ene keer is een filosofische vraag het startpunt voor onze verbeelding, de andere keer roept een kunst vorm vragen bij, je op en doet op die manier een beroep op jouw verbeelding. We  bezoeken een kunsttuin (een eindje verderop), wat zeker voor onverwachte verrassingen en inspiratie zal zorgen.

Deelname: Minimaal 8 kinderen, maximaal  12
  Maandag 5, dinsdag 6 en woensdag 7 augustus van 9.30 - 16.30 u. ,
Prijs: € 95 euro p.p. incl. lunch, drinken plus iets lekkers, bezoek kunsttuin en materialen. Om verzekerd te zijn van een plaats kun je het beste zo snel mogelijk opgeven. Je kunt ons even bellen of mailen en we sturen je dan een inschrijfformulier. Definitieve inschrijving gebeurt na betaling.

   

Mijn eigen gelukssteen       7-12 jaar 
Tijdens deze workshop maken de kinderen van Braziliaans speksteen een mooie hanger, die aan een ketting komt, samen met een aantal andere voorwerpen.

Deelname: Kinderen, 7-12 jaar, max. 8 kinderen
Tijd/Duur: Twee en een half uur
Data: 3 mei    9.30 - 12.00 u.
  9 aug.   9.30 - 12.00 u.
Prijs: € 10,- , per kind. Alles inclusief .

TOP