Ex-positie Blauw Bloed 25, 26, 27 en 28 April

Ex-positie Blauw Bloed is een interactieve tentoonstelling rond de troonswisseling en de inhuldiging van Willem Alexander. Hiermee opent ‘de Blauwe Kip haar nieuwe seizoen. Bezoekers van alle leeftijden kunnen kijken en meedoen aan de Oranjekoorts, maar ook hun ongezouten mening geven over de monarchie. Met een oranje knipoog kan men zich laten inspireren tot een eigen antwoord op de vraag of koningskinderen in een glanzend bevoorrechte positie verkeren of vooral leven in een niet te benijden kleurrijk korset.
Is het Oranjegebeuren een sprookje voor het volk? Is de Oranjefamilie er zelf in geslaagd voorbij dit sprookje te gaan, door maatschappelijke verantwoordelijkheid uit te dragen?
Blauw bloed stroomt door woord en beeld en is daarmee een afspiegeling van de activiteiten van de Blauwe Kip.
Bezoekers kunnen deelnemen aan de Goldrushquiz en daarmee een workshop winnen voor het komende seizoen. Ook kinderen kunnen in de prijzen vallen met een mooie kroon die ze gaan maken of een kleurplaat. Met die kroon en een streepje schmink en een koningsmantel kun je op een Koninklijke foto komen.

Op donderdagmiddag 25 april is er voor volwassenen een Royal High Tea, in combinatie met de workshop ‘Kroonjuweel’, waar je een koninklijk sieraad kan maken.

Deelname: minimaal 6, maximaal 16 volwassenen.
Prijs: €  20 p.p., alles inclusief
Tijd: 14.00 - 17.00 u.

De expositie is geopend op 26, 27 en 28 april. De openingstijd is van 10.30 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

Tijdens de expositie zal de inwendige mens niet vergeten worden en er zijn originele oranjecadeautjes te koop.

TOP